KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 

 

ŚNIADANIE I II

OBIAD

PODWIECZOREK

2 marzec 2020

Poniedziałek

Pieczywo żytnie z masłem, mleko, jajko, żółty ser, rzodkiewka, ogórek kiszony, banan, herbatka

Bulion z piersią z kurczaka, makaron z białym serem i musem truskawkowym, herbatka z szałwii

Kanapka na ciepło, czerwona papryka, sok jabłkowo-gruszkowy z wodą

Alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1

3 marzec 2020

Wtorek

Bułka orkiszowa z masłem, płatki owsiane na mleku, jajko, szynka, kalarepka, pomidor, mandarynka, herbatka rumiankowa

Barszcz ukraiński z ziemniakami, pieczone udko kurczaka, kasza kuskus, sałata z rzodkiewką i jogurtem greckim, kompot wieloowocowy

Sałatka owocowa z jogurtem i prażonymi płatkami migdałowymi, podpłomyki bez cukru

Alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 7

4 marzec 2020

Środa

Pieczywo żytnie z masłem, kakao, schab pieczony, ser żółty, ogórek kiszony, cykoria, gruszka, mięta z cytryną

Zupa cebulowa z grzankami, kotlet z piersi indyka, ziemniaki, mizeria z jogurtem greckim, kompot śliwkowy

Bagietka z twarożkiem z białego sera z malinami i miodem

Alergeny

1, 7

1, 3, 7, 9

1, 7

5 marzec 2020

Czwartek

Pieczywo żytnie z masłem, mleko, serek naturalny homogenizowany z rzodkiewką, jajko, pomidor, papryka, mandarynki, herbatka

Zupa ogórkowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kopytka, surówka z marchwi z kalarepką, kompot wieloowocowy

Ryż zapiekany z jabłkami, polewa z jogurtu naturalnego z wanilią

Alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

7

6 marzec 2020

Piątek

Bułeczka żytnia z masłem, zacierki na mleku, szynka, jajko, ogórek, rzodkiewki, jabłko, herbatka z cytryną

Zupa brokułowa, kotlety rybne, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona, kompot truskawkowy

Budyń waniliowy z polewą malinową z miodem

Alergeny

1, 3, 7

1, 3, 4, 7, 9

1, 7

 

ŚNIADANIE I II

OBIAD

PODWIECZOREK

24 luty 2020

Poniedziałek

Pieczywo żytnie z masłem, mleko, szynka, twarożek z białego sera i jogurtu, ogórek, rzodkiewka, banan, herbatka

Zupa z czerwonej soczewicy, naleśniki z musem jabłkowym i polewą z jogurtu naturalnego z wanilią, kompot wieloowocowy

Kanapka z chleba pszenno żytniego z masłem, frankfurterki na gorąco, ogórek kiszony, sok jabłkowo-gruszkowy

Alergeny

1, 7

1, 3, 7, 9

1, 7

25 luty 2020

Wtorek

Bułka żytnia z masłem, zacierki na mleku, szynka, jajko, pomidor, kalarepka, mandarynka, mięta z cytryną

Kartoflanka, pulpeciki a'la gołąbki w sosie pomidorowym, kasza gryczana, sałata z rzodkiewką i jogurtem greckim, kompot truskawkowy

Shake jogurtowo-owocowy, wafle ryżowe, naturalne

Alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 3, 7

26 luty 2020

Środa

Pieczywo żytnie z masłem, kakao, szynka drobiowa, żółty ser, ogórek kiszony, rzodkiewka, jabłko, herbatka z szałwii

Zupa krem dyniowa z groszkiem ptysiowym, kotlet mielony, ziemniaki, sałatka z buraczków z kalarepką i jogurtem, kompot śliwkowy

Kasza manna na gęsto z musem malinowa-bananowym

Alergeny

1, 7

1, 3, 7, 9

1, 7

27 luty 2020

Czwartek

Pieczywo żytnie z masłem, kasza jaglana na mleku z płatkami migdałowymi, wędlina podsuszana, jajko, cykoria, czerwona papryka, gruszka, mięta z cytryną

Zarzutka z ziemniakami, pierś kurczaka w sosie curry, brązowy ryż, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot wieloowocowy

Bułeczka owsiana z masłem i nutellą (duszone śliwki z naturalnym kakao), mleko

Alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 7

28 luty 2020

Piątek

Bułka orkiszowa z masłem, kasza manna na mleku, szynka, jajko, ogórek kiszony, sałata, mandarynki, herbatka z cytryną

Zupa pomidorowa z ryżem, paluszki rybne, pieczone ziemniaczki, fasolka szparagowa z masełkiem, kompot truskawkowy

Trufle czekoladowe z płatkami owsianymi, mleko

Alergeny

1, 3, 7

1, 3, 4, 7, 9

1, 7

 

ŚNIADANIE I i II

OBIAD

PODWIECZOREK

17 luty 2020

poniedziałek

Pieczywo żytnie z masłem, mleko, szynka, żółty ser, ogórek kiszony, rzodkiewka, banan, herbatka

Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem, pierogi z białym serem i musem jogurtowo-owocowym, herbatka rumiankowa

Bułka orkiszowa z masłem, kiełbasa podsuszana, czerwona papryka, ogórek, sok jabłkowy z wodą

alergeny

1, 7

1, 3, 7, 9

1

18 luty 2020

wtorek

Pieczywo żytnie z masłem, płatki owsiane na mleku, schab pieczony, jajko, szczypiorek, ogórek, mandarynka, herbatka z szałwii

Rosół z makaronem, farsz mięsny w sosie chrzanowym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchwi z jabłkiem, kompot śliwkowy

Racuchy z jabłkiem

alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 3, 7

19 luty 2020

środa

Chleb żytni z masłem, kasza manna na mleku, jajko, szynka drobiowa, pomidor, czerwona papryka, gruszka, mięta z cytryną

Krupnik z kaszy pęczak, zapiekanka z ryżu z warzywami i udźcem indyka, sałata lodowa z papryką i oliwą, kompot truskawkowy

Bagietka z twarożkiem z białego sera z malinami i miodem

alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 7

20 luty 2020

czwartek

Chleb pszenno-żytni z masłem, zacierki na mleku, jajko, szynka, cykoria, ogórek, jabłko, herbatka rumiankowa

Zupa krem porowo-ziemniaczana z grzankami, bitki wieprzowe, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

Pączki

alergeny

1, 3, 7

1, 7, 9

1, 3, 7

21 luty 2020

piątek

Bułka żytnia z masłem, kakao, wędlina podsuszana, żółty ser, pomidor, rzodkiewka, mandarynka, mięta z cytryną

Barszcz czerwony, filet z ryby, pieczone ziemniaczki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy

Kluseczki kładzione z serka homogenizowanego z miodem i cynamonem

alergeny

1, 7

 1, 3, 4, 7, 9

1, 3, 7

Alergeny

Podane w jadłospisie liczby oznaczają wymienione niżej alergeny: SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI (wg załącznika II do ROZPORZĄDZENIA PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

1. Zboża zawierające gluten

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13. Łubin i produkty pochodne

14. Mięczaki i produkty pochodne

Gramatury posiłków

Śniadanie I i II

 

Obiad

 

Podwieczorek

 

Pieczywo

35g

Zupa

250 ml

Pieczywo

25g

masło

5g

gulasz (z sosem)

100- 120 g

wędlina

20g

wędlina

15-20 g

Kotlet z piersi indyka

65 g

ser żółty

15g

ser żółty

15-20g

udko kurczaka

80-90g

warzywa surowe

20g

warzywa (pomidor, ogórek,)

20g

pulpet

60g

pasty warzywne (z fasoli, ciecierzycy)

  

sałata

4g

ziemniak

150g

shake jogurtowy

150ml

rzodkiewka/kalarepka

4g

ryż

80-100g

sałatka owocowa

130-150g

Mleko/kakao

200 ml

kasza (jęczmienna, gryczana , kuskus)

80-100g

warzywa surowe

20g

Zupa mleczna

200 ml

makaron

80-100g

racuchy/placki z dynią

90-100 g

Owoce

80-100 g

surówka

100g

ryż z jabłkiem

 

 

 

warzywa gotowane (marchew, buraki, kalafior, brokuły, fasolka szparagowa)

70g

ciasto kruche (wyrób własny)

150g

 

 

mizeria

120g

makaron z polewą jogurtową

150g

 

 

ogórek kiszony

 

wafle ryżowe

10g

Herbatka owocowa/mięta

150 ml

kompot owocowy

200 ml

sok (jabłkowy, pomarańczowy)

150-200 ml